به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «جیهان»، مقامهای ترکیه امروز دوشنبه دستگیری برخی دیگر از مقامهای پلیس را که در پرونده «رضا ضراب»، تاجر ایرانی مقیم این کشور دخالت داشتند، آغاز کردند.
بر اساس این گزارش، «یقوب سیگیلی»، فرمانده بخش جرایم مالی پلیس استانبول که پیبشتر از سمت خود برکنار شده بود به زندان فرستاده شده است.
از سوی دیگر مقامهای فعلی پلیس ترکیه جمعی دیگر از نیروهای این نهاد را به دلیل جرم شنود غیرقانونی در ماجرای رضا ضراب دستگیر کردهاند.
گفته میشود 52 مظنون دیگر نیز در آستانه دستگیری در ماجرای رضا ضراب هستند.
پلیس ترکیه پیشتر رضا ضراب را متهم به پول شویی و تلاش در تطمیع مقامهای ترکیهای در گرفتن شهروندی از این کشور متهم کرده بودند.
این در حالی است که هنوز امضای این دو، پای قرارداد و چک و دیگر اسناد وجود دارد و نمایندگان اینبار مرتضوی را تهدید کردهاند که اگر به انکار واقعیت ادامه دهد، مستندات و جزییات را افشا خواهند کرد، از شماره و تاریخ صدور چک 400میلیارد ینی گرفته تا دیگر اسناد همکاری. البته رقم ایرانی این قرارداد 12 هزار میلیارد تومان می شود، آن هم با فرض دلار سه هزار تومانی. زنجانی آن موقع به گفته خودش خروچ پول از کشور را ترجیح داده بود تا مبلغ را به ین تبدیل کرده و آن را به ژاپن منتقل کند.
علیرضا محجوب، رییس هیات تحقیقوتفحص از سازمان تامیناجتماعی هم به «شرق» میگوید: «اسناد و جزییات مرتبط در این زمینه نهتنها در اختیار ما که در اختیار قوهقضاییه است و تعجب میکنم که ایشان چطور این مساله را تکذیب میکنند.»
محجوب همچنین به انواع تخلفهای ثبتوضبطشده از سازمان تامیناجتماعی اشاره دارد و 80هزارصفحهای که از دوران ریاست مرتضوی بر سازمان تامیناجتماعی راهی قوهقضاییه شده است.
تهدید دهدشتی به افشای اسناد علیه مرتضوی
حسین دهدشتی نیز به قرارداد 400میلیارد «ینی» مرتضوی با زنجانی در زمان ریاست مرتضوی اشاره میکند: «در صورتی که مرتضوی بار دیگر در دادگاه معامله با زنجانی را کتمان کند، ما سندهای مرتبط را منتشر میکنیم. چرا که یکی از موارد اتهامی مرتضوی در این دادگاه پرونده ارتباط او با بابک زنجانی و انجام معامله در قالب شرکت شستا بوده است.»
مرتضوی که روزی نامش بهعنوان مدیرعامل «سازمان تامیناجتماعی» در رسانهها مطرح بود، واگذاری 137 شرکت از اموال «سازمان تامیناجتماعی» به بابک زنجانی را دروغ و توهین به شعور ملت عنوان کرده و مدعی است زنجانی را که بازداشت کردند، یکریال از اموال تامیناجتماعی نزد او نبود.
به گفته عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس، «مرتضوی در دادگاه اخیر ادعا کرده که او حتی یکریال با زنجانی معامله نکرده، اما بر اساس اطلاعات مندرج در اسناد کمیته تفحص که راهی قوهقضاییه شده، او 138 شرکت و کارخانه مرتبط با «شستا» را به زنجانی واگذار کرده است. ما حاضریم شماره و تاریخ صدور چکها و مکاتبات مرتضوی با زنجانی درباره این موارد را اعلام کنیم.»
او میگوید: «بر اساس قانون، مرتضوی هیچ اختیاری برای انجام معامله با افراد دیگر بهویژه بابک زنجانی نداشته زیرا این اقدام بدون مصوبه سازمان بوده که این خود یک تخلف بزرگ در دوران ریاست او بر سازمان تامیناجتماعی است، از طرف دیگر ارایه چک به زنجانی برای تضمین قرارداد از طریق سازمان هم از تخلفات مرتضوی است.»
زنجانی توهم آزادی دارد
امیرعباس سلطانی هم از اعضای کمیته سهنفره پیگیری پرونده زنجانی در بهارستان است که به همین تازگی به 15 پرونده تخلف زنجانی پیش از ورود به خریدوفروش نفت اشاره کرده بود. او حالا زوایای تازهای از پرونده را بازگشایی کرده و از سرریز سود اموال خارج از کشور زنجانی به حسابهای شخصیاش خبر میدهد: «برخی اموال زنجانی در کشور چندین صاحب دارد. او عاشق این است که به همه آدرسهای اشتباه بدهد و با همین ترفند همین حالا سود اموال او در برخی کشورهای آسیایی و اروپایی به حسابش میرود. البته زنجانی در زندان سرحال و سرخوش است و گویا دچار توهم شده که در آینده نزدیک آزاد میشود، به همینخاطر است که از همکاری لازم با قوهقضاییه سر باز زده.»
انتصابهای فرمایشی در زمان ریاست مرتضوی
دهدشتی همچنین در گفتوگو با «شرق»، زوایای دیگری از انتصابهای غیرقانونی در دوره مدیریت مرتضوی بر سازمان تامیناجتماعی را آشکار میکند: «انتصابها همه از پیش تعیین شده بود و حتی در انتصاب مسوولان حراست هم روال همیشگی و استعلامهای معمول صورت نمیگرفت. انتصابها در شرکتها و هلدینگهای تامیناجتماعی اغلب با دستور از بالا-دولت دهم- انجام میشد. روایت دیگر دهدشتی از تخلفهای ریاستی مرتضوی بر این نکته تاکید دارد که هلدینگهای تامیناجتماعی حیاطخلوت برخی شخصیتهای دولت دهم شده بودند و اغلب انتصابها سفارشی و رانتی بود.»
بهگفته او «شرایط فرق کرده و اینبار سعید مرتضوی نمیتواند به راحتی از زیر بار مسوولیت شانه خالی کند. تخلف مالی گسترده در تامیناجتماعی، تیر خلاص سعید مرتضوی است. ابعاد پرونده آنقدر گسترده است که هر سوی آن را بگیری تخلف و مشکلات مدیریتی بیرون میزند. البته سخنان نسنجیده و احساسی مرتضوی از نگرانی او درباره ابعاد پرونده نشان دارد.»
هلدینگهای تامیناجتماعی؛ حیاطخلوت برخی مسوولان دولت دهم
براساس گزارش تحقیقوتفحص از سازمان تامین اجتماعی، مرتضوی در قرارداد واگذاری چندین شرکت «شستا»، برای تضمین قرارداد حدود پنجچک به مبلغ چهارصدمیلیاردین ژاپن (هر یکصد ین ژاپن معادل یکدلار است) را به زنجانی تحویل داده و بر اساس اطلاعات به دست آمده هنوز این چکها در اختیار زنجانی است. با وجود تلاشهای مرتضوی برای سادهسازی آنچه در تامیناجتماعی رخ داده، 80هزاربرگه «سند» بهدستآمده از تخلف صورتگرفته در دوره مدیریت او ماهها پیش راهی قوهقضاییه شده است.
تخلفهای مندرج در گزارش، بخشهای متفاوتی دارد؛ بذلوبخششهای فراوان و خارج از برنامه؛ صدمیلیونتومان هدیه به سرپرست وقت وزارتتعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۰میلیونتومان کارت هدیه به مدیرعامل وقت خبرگزاری ایرنا، از دیگر مواردی است که در گزارش تحقیقوتفحص از سازمان تامیناجتماعی آمده بود.
حالا مرتضوی، نهتنها، به خاطر پرونده قطورش در سازمان تامیناجتماعی که بهدلیل چندپرونده دیگر در دادگاه حاضر شده و خیلی از شاکیان او در انتظار صدور رای نهایی حکم او هستند؛ از خانواده جانباختگان کهریزک گرفته تا نمایندگان مجلس پیگیر پرونده تفحص از تامیناجتماعی و گروهی از وکلا و البته افکار عمومی.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 20,نوامبر,2024